Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sünnitoetus

Sünnitoetus on ühekordne toetus: 320 eurot lapse kohta. Teeme sulle iseteeninduses pakkumise pärast seda, kui oled lapse sünni registreerinud.

Kellele?

Sünnitoetus on ühekordne toetus igale perele, kuhu sünnib laps. Toetuse suurus on 320 eurot. Kolmikute ja rohkemaarvuliste mitmike korral on hüvitis 1000 eurot lapse kohta, nt kolmikute puhul kokku 3000 eurot.

Sünnitoetus on üks otsekohesemaid peretoetuste liike. Eesmärk on ühekordse toetuse läbi aidata vanematel katta väljaminekuid, mis uue ilmakodaniku sünniga kaasnevad. Tavaliselt on sünnitoetuse väljamakse sünnile järgneva kuu 8. kuupäeval.

Kuidas saan?

Toetuse saamiseks ei ole tavaliselt vaja taotlust esitada! Saadame sulle pärast lapse sünni registreerimist meie iseteenindusse hüvitise pakkumuse.

Kui olete tulnud perega välismaalt Eestisse elama või tekib toetuse saamise õigus näiteks tänu lapsendamisele, eestkostele võtmisele vms, võtke meiega palun ühendust läbi iseteeninduse või e-posti aadressil [email protected]. Samuti võite pöörduda endale sobivasse sotsiaalkindlustusameti klienditeenindusse.

Viimati uuendatud 07.11.2023

Kas sellest lehest oli abi?